Nie powinno być powodu do niepokoju. Bakteria ta najczęściej namnaża się w warunkach beztlenowych, jak konserwy.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy możliwe jest zatrucie jadem kiełbasianym? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Ryzyko zatrucia jadem kiełbasianym – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy jest możliwość zatrucia się jadem kiełbasianym w tej sytuacji? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy pojawił się jad kiełbasiany? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jak duze jest ryzyko zakażenia jadem kiełbasianym po spożyciu przeterminowanej kiełbasy – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy jest ryzyko, że może zawierać jad kiełbasiany? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy mogło dojść do zatrucia jadem kiełbasianym u 24-latki? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jakie jest ryzyko zatrucia się jadem kiełbasianym od sera pleśniowego? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy jad kiełbasiany może rozprzestrzenić się po lodówce? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Czy w kiszonkach może powstać jad kiełbasiany? – odpowiada Mgr Agnieszka Pierwoła