Witam serdecznie,

Jedzenie białka na kolację w czasie diety redukcyjnej to bardzo dobry pomysł ponieważ przyspieszy spalanie tkanki tłuszczowej. Jednak warto dołożyć do białka jak największą porcję warzyw. Proszę również zadbać o to aby białko było jak najlepiej przyswajalne i o bogatym składzie aminokwasowym tzn należy wybierać np białka jaj, chude białe mięso, chude ryby czy ewentualnie białe twarogi. Nie polecam np jogurtów naturalnych, kefirów itp które nie są najlepszym źródłem białka w naszej diecie.

W razie dodatkowych pytań lub chęci ułożenia indywidualnej diety dostosowanej do Pani dziennego zapotrzebowania oraz stylu życia zapraszam na konsultację lub zachęcam do kontaktu tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl Pozdrawiam Mgr Joanna Wasiluk dietetyk

0

Witam,
Kolacja powinna być białkowa np. twaróg z dodatkiem warzyw, omlet jajeczny z warzywami itp. Warzywa lekkie, jeśli nie ma Pani zaburzeń z trawieniem, również mogą być podawane do białka każdego dnia.
Oczywiście ogólna ilość białka dobowego powinna być dostosowana do Pani zapotrzebowania, po to by nie obciążać nerek, i nie zakwasić organizmu. Pozdrawiam.

0

nie ma potrzeby rezygnowania całkowicie z tłuszczu i węglowodanów podczas kolacji. Każdy posiłek powinien być pełnowartościowy a więc zawierac i białko, i tłuszcze, i węglowodany.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

portal.abczdrowie.pl
Patronaty