Cała prawda o multiwitaminach
Wszystko zależy od tego jak wygląda Pani dieta, stwierdzenie zdrowa, nie wiele jest w stanie mi powiedzieć, aby ocenić Pani stan odżywienia. Jeśli ma Pani tego typu objawy proponuję poprowadzić dzienniczek żywieniowy przez 2 doby z gramaturą jadanych posiłków i udać się do dietetyka w celu wyliczenia realizacji poszczególnych składników żywieniowych. Taka pomoc na pewno pozwoli na ocenę stanu odżywienia. Spożywanie herbaty słabej i raczej rzadko, nie ma większego wpływu na stan naszego zdrowia, a w szczegółności na wypłukanie się organizmu z wartościowych pierwiastków i witamin. Pozdrawiam i życzę zdrowia.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Sposoby na sprawdzenie poziomu i niedoborów witamin i minerałów w organizmie – odpowiada Lekarz chorób wewnętrznych Łukasz Wroński
- Jak zbadać kompleksowo stan odżywienia organizmu? – odpowiada Mgr inż. Emilia Kołodziejska
- Czy zielona herbata ogranicza wchłanianie witamin i minerałów? – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- W jakich zestawach mogę brać suplementy w ciągu dnia? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Czy przyjmowanie określonej grupy witamin w dużej ilości jest szkodliwe? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Niedobory witamin a bieganie – odpowiada Mgr Daria Występek
- Czy powinnam zrobić przerwę zanim rozpocznę nowe opakowanie suplementów? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy jest to dobry preparat dla 34-latki? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Możliwość 15-dniowej kuracji witaminowej – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy suplement diety centrum pomoże w uzupełnieniu niedoborów Witamin i minerałów w organizmie? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
artykuły
Awitaminoza — objawy, przyczyny, leczenie i zapobieganie
Awitaminoza jest patologią, która wynika z niedobo
Czy w lecie także należy przyjmować witaminę D? Rozmowa z dietetyczką
Informacja prasowa OSAVI Z badań wynika, że dwóch
Suplementacja witamin a koronawirus. Co i kiedy można suplementować, by wzmocnić odporność?
W dobie pandemii koronawirusa SARS-CoV-2 naukowcy