Zdrowa żywność
Nie ma osoby, która przynajmniej raz nie spotkałaby się ze stwierdzeniem, że jesteśmy tym, co jemy. Żywność, którą spożywamy i trawimy staje się częścią nas samych, jednak wiele osób zapomina o tym i odżywia się niezdrowo.
Szanowna Pani!
Według mojej opinii nie ma powodów do niepokoju. Szum medialny trwający wokól nowych pandemii grypy jeszcze nie ucichł i generuje niepotrzebne lęki. Zagrożeniem samym w sobie, jest nawet zwykła grypa. Okres największych zachorowań na grypę jednakże już minął. Radziłabym dbać o zdrowie, unikać infekcji i korzystać corocznie ze szczpień ochronnych. Profilaktyka jest niezykle ważna i pozwala uniknąć zachorowania, a co za tym idzie, powikłań związanych z grypą.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Szczepionka na grypę a przeziębienie – odpowiada Aleksandra Katarzyńska
- Podejrzenie ptasiej grypy u dziecka – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Czy grozi nam ptasia grypa? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy zagraża mi ptasia grypa? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Co mi dolega, czy to grypa? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Grypa czy przeziębienie? – odpowiada Lek. Łukasz Dubielecki
- Czy istnieje szczepionka na ptasią i świńską grypę? – odpowiada Lek. Łukasz Wroński
- Czy miód to sposób na grypę? – odpowiada Dr n. med. Andrzej Niemirski
- Czy to może być grypa albo jakiś inny wirus? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Czy to ptasia grypa? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
Wirus świńskiej grypy
W ostatnim czasie, kiedy wirus ptasiej grypy (H5N1
Czynnik chorobotwórczy ptasiej grypy
Ptasia grypa jest chorobą zakaźną wywoływaną przez
Pierwsze na świecie zakażenie człowieka wirusem ptasiej grypy H10N3. Czy grozi nam kolejna epidemia?
Chińska Narodowa Komisja Zdrowia (NHC) potwierdził