Które wyniki są bardziej wiarygodne?

Dzień dobry, Ponad rok temu robiłam sobie testy pokarmowe punktów skórne oraz zrobiłam też test na nietolerancję pokarmową z krwi pobranej z palca ą przy użyciu mikropłytkowego zestawu firmy Cambridge Nutritional Science Ltd, Wielka Brytania. Badanie odbyło się u dietetyka. Wyniki tych dwóch badań się różnią. Mam pytanie które są bardziej wiarygodne.
KOBIETA, 41 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty