Kwas hialuronowy a alergie na kwasy
Czy kwas hialuronowy moze wypic osoba ktora jest alergikiem w szczegolnosci uczulona na kwas acetylosalicylowy i wszystkie jego pochode?
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Tak może. To całkiem inny związek.
Tak, może.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
Alergia na środki chemiczne to szeroko pojęte zaga
Alergia na salicylany, a dokładniej, na kwas salic
Profhilo to iniekcyjny zabieg remodelujący skórę z