Metody odchudzania dla 19-latki

Mam 19 lat ważę 110kilo, chcialabym schudnąć ale nie jem warzyw ani owoców,z owocow to jablko, banan, truskawka,i czasem kiwi,a warzywa to ziemniaki a tak to tylko w zupie i tylko czasami marchewke, kalafior,buraki.Bylam u roznych dietetykow i zawsze mi mowili ze nie odchudzisz sie dopolki nie bedziesz jejsc warzyw i owocow mowili ze nic nie poradza, probowalam to jesc ale jak juz mialam w buzi to bralo mnie na wymioty. Probowalam roznych diet ale kilogramy zawsze wracaly z podwojona sila pomocy
KOBIETA, 19 LAT ponad rok temu

Witam, oczywiście warzywa są bardzo istotne w diecie codziennej jak i odchudzającej.Nic jednak nie da zmuszanie pacjenta do zjedzenia rzeczy których nie lubi.Po prostu trzeba je w Pani przypadku wykluczyć, skupiając się na tych, które Pani toleruje.Dieta musi być ułożona indywidualnie, w razie czego służę pomocą.

0

Witam.
Niestety warzywa i owoce są bardzo korzystne dla naszego organizmu, zawieraja niezbędne witaminy i minerały,a także są źródłem błonnika i dodatkowo mają niski IG ,mało kcalorii dlatego są zawarte w dietach.
Proszę do swojej diety właczyc te owoce i warzywa, które jest Pani wstanie zjeść ( a resztę witamin uzupełnic suplementem diety- preparatem witaminowym). Oprócz warzyw i owoców ważna też jest regularność posiłków ( pierwszy posiłek do godziny po obudzeniu - najlepiej owsianka), woda( mim 1,5 litra ) oraz zawartość białka ( średnio ok 70-80g dziennie ). Proszę pamietac tez o aktywnośći fizycznej.

0

Warzywa i owoce nie są jedynymi elementami diety by zredukować wagę.
Przede wszystkim należy założyć że zjadane posiłki muszą być równo rozłożone w ciągu dnia by zapanować nad głodem oraz należy unikać podjadania między posiłkami
Z opisu Pani diety wynika że zjadane produkty mają wysoki indeks glikemiczny.
Dietę należało by urozmaicić o odpowiednią podaż błonnika np.: gruboziarniste kasze, brązowy ryż, płatki owsiane, odpowiednią podaż białka: porcje chudego mięsa, ryb, jaj, roślin strączkowych i oczywiście zadbać o wodę. Dodawanie przypraw naturalnych, skropienie ich oliwą nadaje potrawie ciekawszy i bogatszy smak

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty