Tak, pod warunkiem że mięso jest wolne od glutenu oraz jest smażone bez panierki lub w panierce bezglutenowej. Olej oczywiście nie może być zanieczyszczony, np. po wcześniejszym smażeniu produktów zawierających gluten.
Należy pamiętać że smażenie generalnie nie należy do najzdrowszych metod obróbki termicznej i nie powinniśmy zbyt często spożywać potraw smażonych.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Na czym polega dieta bezglutenowa? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Co jeść przy diecie bezglutenowej? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Smażenie przy użyciu oliwy z oliwek a temperatura – odpowiada Mgr Anna Czyż
- Czy smażenie może być szkodliwe dla zdrowia? – odpowiada Mgr Agata Przytuła
- Czego używać do smażenia? – odpowiada Mgr Natalia Główka
- W czym jest gluten? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Co to jest celiakia? – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Czy dziecko na diecie bezglutenowej może jeść kurczaka? – odpowiada Mgr Monika Frank
- Wafle ryżowe na diecie bez glutenu – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jak wyeliminować gluten z diety? – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
artykuły
Więcej rakotwórczej nitrozoaminy może być w jedzeniu niż w jednej tabletce metforminy
Polaków zaniepokoiła wieść o tym, że metformina, p
Glutenowe oszustwo
Unikanie produktów zawierających gluten stało się
Żywność, która zwiększa ryzyko raka. W jakich produktach jest najwięcej substancji kancerogennych?
Tradycyjna polska kuchnia obfita w mięso, tłuszcze