Zapytaj lekarza

7 3 6 , 5 4 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Morfologia krwi 17-miesięcznego dziecka

witam, czy mam czym się martwić gdy moja 17mies córka ma taką morfologię-WBC 4,9 (n6-15), PLT 111 (n150-400) pozost w normach.rozmaz komp NEUTR 52% BAND 0% LYMPH 40% MONO7% BASOP 0% OB 13MM-DODAM, że miała gorączkę w weekend, w środę bad krwi a w czwartek wysypka (trzydniówka) oprócz tego ząbkuje.w styczniu plt miała 312 w normie.Proszę o pomoc-czy może to świadczyć o białaczce?
KOBIETA, 33 LAT ponad rok temu

Co o naszym zdrowiu mówi żywa kropla krwi? [Specjalista radzi]

Krew może wiele powiedzieć o naszym zdrowiu, a jeszcze więcej świeżo pobrana, która natychmiast trafia pod mikroskop. Pozwala nam to określić, czy organizm jest zakwaszony, ma odpowiedni poziom wolnych rodników, nie jest obciążony toksynami, pasożytami czy grzybami.

Milena Lubowicz
72 poziom zaufania

Przy białaczce WBC jest zwykle podwyższone i to bardzo. Możliwe, że wyniki takie wynikają z przebytej infekcji. Należy powtórzyć badanie, gdy dziecko będzie zdrowe.
Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy