Zapytaj lekarza

7 4 0 , 3 8 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Morfologia krwi - normy

DZIEŃ DOBRY. DZISIAJ ODEBRAŁEM WYNIKI KRWI. PROSZĘ O INTEPRETACJĘ; WBC 6,60, N 3,50-10,0, RBC 4,29, N 4,50-6,50, HGB 15,30, N 12-17,0, HEMATOKRYT 39,2, N 40-54,0, MCH 35,70, N 28,00-34,00, MCHC 39,0, N 32,0-36,0, MCV 91,4, N 83,0-103, PLT 245 ,N 125-400, %LIMFOCYTÓW 35,5, N 20,0-45,0, %POZOSTAŁYCH WBC 2,7, N 3,0-12,0, %NEUTROCYTÓW 61,8, N 45,0-70,0, LICZBA LIMFOCYTÓW 2,3, N 1-5, LICZBA POZOSTAŁYCH WBC 0,2G/L, LICZBA NEUTROCYTÓW 4,1, N 1,8-7,7, RDW-CV 14,8, N 11,5-14,5. DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŹ.
ponad rok temu

Co o naszym zdrowiu mówi żywa kropla krwi? [Specjalista radzi]

Krew może wiele powiedzieć o naszym zdrowiu, a jeszcze więcej świeżo pobrana, która natychmiast trafia pod mikroskop. Pozwala nam to określić, czy organizm jest zakwaszony, ma odpowiedni poziom wolnych rodników, nie jest obciążony toksynami, pasożytami czy grzybami.

Lek. Izabela Brym
60 poziom zaufania

Witam.

Wyniki są w normie. Nie ma powodu do niepokoju.

PS Uprzejmie proszę nie pisać pytań z włączonym Caps Lockiem - to bardzo utrudnia odbiór.

Lekarz na Oddziale I wewnętrznym i nefrologii w Międzyleskim Szpitalu Specjalistycznym w Warszawie.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy