Możliwość gotowania soków warzywnych

Jestem dwa lata po operacji trzustki,piłam świeżo wyciśnięte soki z warzyw,ale ostatnio zaczęła mnie pobolewać trzustka.Czy mogę te soki przegotować bez ryzyka że stracą swoje właściwości. Serdecznie dziękuję za odpowiedź.
KOBIETA, 62 LAT ponad rok temu

Dieta odchudzająca dla cukrzyka

Czy osoba cierpiąca na cukrzycę może być na diecie odchudzającej? Dowiedz się tego z naszego filmiku. Zapoznaj się z wypowiedzią eksperta - diabetologa prof. Władysława Kornafela.

Temperatura w jakiś sposób na pewno przyczyni się do utraty kilku -kilkunastu procent składników odżywczych w przygotowywanych sokach. Ale to zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż "hartowanie trzustki" ostrymi sokami. Póki co odstawiłabym je i pozwoliłabym trzustce w pełni zregenerować swe siły. Do diety włączyłabym ostropest. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty