Na co wskazują takie wyniki badań u mojego męża?

dobry wieczor moj maz wlasnie odebarl wyniki badan. Serum ferritin level 916.1 ng/mL [30.0 - 400.0] Liver function tests Serum total protein level 74 g/L [60.0 - 80.0] Serum albumin level 45 g/L [35.0 - 50.0] Serum bilirubin level 23 umol/L [0.0 - 20.0] Serum alkaline phosphatase level 115 u/L [30.0 - 130.0] Serum alanine aminotransferase level 86 u/L [0.0 - 40.0] nie wiem co o tym myslec. Badania wykonane w UK, lekarze mowia ze nie ma cie czym martwic
MĘŻCZYZNA, 39 LAT ponad rok temu

Zatrucie grzybami - możliwość zatrucia

Ferrytyna jest wskaźnikiem stanu zapalnego bądź gospodarki żelazem, podwyższony jest też poziom prób wątrobowych oraz bilirubiny. Ważne jest jakie wyniki mąż miał poprzednio i z jakiego powodu były wykonane badania. Wynik nie jest do końca prawidłowy, zalecam poradę u lekarza pierwszego kontaktu

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty