Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Dzień dobry,

Może warto aby skorzystała Pani z pomocy grupy dla kobiet współuzależnionych?
Co do objawów fizycznych, to proszę skonsultować się z lekarzem.

0

Dzień dobry
z Pani wypowiedzi wnioskuję, że znajduje się Pani w trudnej sytuacji związanej z problemem alkoholowym w rodzinie, zachęcam aby zadbała Pani o siebie np. poprzez poszukanie wsparcie w grupie dla osób współuzależnionych (członków rodzin osób uzależnionych)

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty