Dlaczego zwierzęta nie zatruwają się grzybami?

Witam, jesśli chodzi o orzechy to osobiście polecam orzechy włoskie w pierwszej kolejności następnie migdały a jeśli nie przepada pan za włoskimi to laskowe.Są one dobrym źródłem NNKT ,regulują metabolizm i pomimo dużej kaloryczności zapobiegaja odkładaniu się tkanki tłuszczowej.Co ważne obniżaja one poziom złego cholesterolu a więc warto umieścić je w swojej codziennej diecie ponieważ są również doskonałym źródłem witaminy E i magnezu, potasu i fosforu. Orzechy włoskie bym poleciła szczególnie ponieważ zawierają bardzo dużo antyoksydantów.Regularne spożywanie niewielkich ilości orzechów wiąże się z mniejszym ryzykiem wystąpienia chorób serca oraz niektórych rodzajów raka.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty