Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam. Może jeszcze Pani wykonać TK klatki piersiowej w trybie HRCT aby lepiej uwidocznić tkankę płucną.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy mam się przejmować tymi objawami? – odpowiada Lek. Bartłomiej Grochot
- Co jeszcze może powodować kaszel i duszności? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Podejrzenie raka płuc przy męczącym kaszlu – odpowiada Lek. Jacek Miśkiewicz
- Uporczywy kaszel i duszności po kuracji antybiotykami – odpowiada Lekarz chorób wewnętrznych Łukasz Wroński
- Co może oznaczać długotrwały kaszel u 32-latki? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Duszności i wyksztusanie żółtej plwociny – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jak radzić sobie z dusznościami i kaszlem? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co mogą oznaczać duszności u 25-latka? – odpowiada
- Napadowe ataki kaszlu – odpowiada Lek. Katarzyna Wrotek
- Duszności, osłabienie i napadowy kaszel u 43-letniej kobiety – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
artykuły
Pulmonolog - czym się zajmuje, leczenie chorób, badania, wizyta
Pulmonolog to lekarz, który zajmuje się diagnozowa
Astma kaszlowa
Astma kaszlowa, nazywana także zespołem Corrao lub
To jedna z najczęstszych dolegliwości w tym sezonie. Może towarzyszyć infekcji, ale też być objawem raka
W autobusie, w sklepie, w kolejce do apteki - w ty