Zapytaj lekarza

7 4 0 , 0 0 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Proszę o interpretację wyników badań 37-latki

Witam, proszę o interpretację moich wyników badań (badania okresowe): WBC 4,86(4-11), %NEUT 50(50-70), %LYMPH 39,7(25-40), %MONO 6,6(0-11), %EOS 2,3(0-5), %IG 0,2(0-0,5), %BASO 1,2(0-1,5), NEUT 2,43(1,9-7,5), LYMPH 1,93(0,9-4,5), MONO 0,32(0,1-1), EOS 0,11(0-0,5), BASO 0,06(0,02-0,2), IG 0,01(0-0,06), RBC 4,87(4,2-5,4), HGB 13,5(12-16), HCT 41,2(36-46), MCV 84,6(80-94), MCH 27,7(26-33), MCHC 32,8(32-37), RDW 14,4(11-15), RDW-SD 44,8(brak normy), %MIKRO 4(0-5), PLT 236(150-400), MPV 11,6(7-11) H, P-LCR 38(brak normy), PCT 0,27(0,14-0,36), PDW 14,7(brak normy), NRBC 0,01(0-0,1), %NRBC 0,2(0-0) H, OB 6, glukoza 83. Czy te wyniki mogą być powodem do niepokoju? Najbardziej martwi mnie obecność we krwi erytroblastów (niby w normie, ale jednak), a % przekroczona norma. Wyczytałam, że może się to wiązać z poważną chorobą... Dodam że mam dosyć obfite miesiączki, a badanie krwi było robione 3 tygodnie po ostrym zapaleniu gardła (w ciągu 1,5 miesiąca 2 x kuracja Doxycyclinum i 1 x Macromax). Ogólnie czuję się dobrze, jedynie od czasu do czasu zaczynam odczuwać stawy u palców dłoni (jakby rwanie na zmianę pogody).
KOBIETA, 37 LAT ponad rok temu

Badania krwi - glukoza

Badanie glukozy we krwi jest bardzo ważne. Glukoza jest węglowodanem należącym do cukrów prostych i podstawowym związkiem energetycznym w naszym organizmie. Jej niedobór i nadmiar są szkodliwe dla naszego zdrowia. Sprawdź czy twoje wyniki są prawidłowe.

Lek. Bartłomiej Grochot
77 poziom zaufania

Witam. Radziłbym za ok 4 tygodnie skontrolować morfologię i skonsultować się internistą.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy