Proszę o interpretację wyników badań krwi 3-letniej córki?

Witam. Chciałabym o interpretacje wyników 3 letniej córki. ( wyniki robione 8.01.2019) Normy na wynikach były podane do przedziału wiekowego Leukocyty 8,16 tys/ul NORMA 6,00-17,00 Erytrocyty 4,71 mln/ul NORMA 3,90-5,00 Hemoglobina 13,10 g/dl NORMA11,00-13,80 Hematokryt 36,50 % NORMA 32-40 MCV 77,50 fl NORMA 72-87 MCH 27,80 pg NORMA 25-30,50 MCHC 35,90 g/dl NORMA 32,40-36,80 Płytki krwi 280 tys/ul NORMA 210-490 RDW-SD 31,50 fl NORMA 36,40-46,30 ( poniżej)!!! RDW-CV 11,30% NORMA 11-16 PDW 9,50% NORMA 8-18 MPV 9,50fl NORMA 7-12,40 P-LCR 19,60 %NORMA 13-43 PCT 0,27% NORMA 0,17-0,35 Neutrofile 19,10% NORMA 25-60 (poniżej)!!!! Limfocyty 73.30% NORMA 25-50( powyżej)!!! Eozynofile 1,60% NORMA 1-5 Bazofile 0,20% NORMA 0-2 Monocyty 5,60% NORMA 1-6 Neutrofile 1,55 tys/ul NORMA 1,50-7 Limfocyty 5,98 tys/ul NORMA 2,50-8,50 Monocyty 0,46 tys/ul NORMA 0,20-1,30 Neutrofile 1,55 tys/ul NORMA 1,50-7 Limfocyty 5,98 tys/ul NORMA 2,50-8,50 Monocyty 0,46 tys/ul NORMA 0,20-1,30 Eozynofile 0,13 tys/ul NORMA 0,10-1,20 Bazofile 0,02 tys/ul NORMA 0-0,20 Niedojrzale granulocyty IG% 0,20 NORMA 0-0,40 Niedojrzale granucolyty IG il. 0,02 tys/ul NORMA 0-0,03 NRBC% erytroblasty% 0,10 ??? NRBC
KOBIETA, 28 LAT ponad rok temu

Odkryto nowe grupy krwi

Ciało człowieka cały czas zaskakuje. Dwie nowe grupy krwi, pokazują jak niewiele jeszcze wiemy na temat naszego organizmu. O tym, co nowe odkrycie niesie za sobą opowiadają dr Michał Sutkowski, lekarz rodzinny oraz Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk.

74 poziom zaufania

wynik prawidłowy, bez obaw

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy