Proszę o pomoc w interpretacji wyników laboratoryjnych

Witam prosiłabym o interpretację wyników. Czy jest bardzo źle z watroba? Bardzo się martwię. Mam 22 lata i niedoczynność tarczycy. Cholesterol 193. (140-200) Cholesterol HDL 60,6. (45-65) Cholesterol LDL 104,14. (0-155) Trojglicerydy 141. (0-150) Alat 46. (0-32) Aspat 27. (0-35) Glukoza 91. (60-110) Żelazo 127, 3. (50-150= CRP 7,4. (0-10)
KOBIETA, 22 LAT ponad rok temu

Badania krwi - cholesterol

Cholesterol jest niezbędny w organizmie człowieka. Występują jego dwie odmiany ? dobra i zła. Sprawdź normy dotyczące wyników badań obydwu odmian cholesterolu, a także czym grozi jego nadmiar i niedomiar.

74 poziom zaufania

trochę podwyższony Alat, lecz nie szukałbym na siłę patologii

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy