Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
w zasadzie nie- zwłaszcza nie równocześnie z przyjęciem leku. Może wystąpić nadmierna senność lub inne objawy uboczne
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- ORALAIR a picie alkoholu – odpowiada
- Częste zapalenia płuc i lek na alergię a nadpobudliwość – odpowiada Magdalena Mroczek
- Czy przy braniu leku Propranolol mogę wziąć lek na alergię? – odpowiada Aleksandra Koloch-Głowacka
- Wpływ alkoholu na działanie leków antyalergicznych – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Czy lek na alergię można przyjmować paląc papierosy? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Czy lek Tetralysal można przyjmować razem z lekami przeciwgorączkowymi? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Stosowanie leku Rupafin a spożywanie alkoholu – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy leki na alergię mogę spożywać z tym ziołowym lekiem? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Lek Flonidan stosowany na alergię – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Po jakim czasie od przyjęcia Claritiny można spożywać alkohol? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
artykuły
Zyrtec - najczęstsze pytania, charakterystyka, stosowanie, przeciwwskazania, oferty aptek
Wiele osób cierpi na różnego typu alergie. U więks
Tabletki - dzielić czy nie dzielić?
Dzielimy na dwie, cztery lub sześć części. Choć to
Deslodyna - skład, działanie, dawkowanie, skutki uboczne
Deslodyna jest lekiem przeciwhistaminowym o działa