Zapytaj lekarza

7 4 0 , 4 5 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Przyjmowanie tabletek Yaz, antybiotyku na zapalenie zatok i tabletki 72h po a ryzyko ciąży

witam, od 02.03 do 06.03 brałam tabletki antykoncepcyjne placebo Yaz. od 03.03 do 08.03 brałam antybiotyk Klarmin 500 mg na zapalenie zatok, 06.03 pojawił sie okres z odstawienia. i trwał do 09.03 kiedy był stosunek bez dodatkowego zabezpieczenia, a po 24 godzinach od stosunku przyjęłam tabletkę 72 h po Escapelle, jak duże jest ryzyko ciąży? ten antybiotyk podobno obniża skuteczność tabletek antykoncepcyjnych.? biore yazz ok 3 lat
KOBIETA, 25 LAT ponad rok temu

Antykoncepcja a PMS

Burza hormonów, napięcie przedmiesiączkowe, nerwy i drażliwość - czyli PMS. Czy tabletki antykoncepcyjne pomagają załagodzić objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego? Odpowiada lekarz ginekolog ? Katarzyna Pietuch.

Lek. Paweł Baljon
77 poziom zaufania

Witam serdecznie. Jeżeli przyjęła Pani tabletkę postkoitalną po 24 h szansa na zapłodnienie jest znikoma.

lekarz w Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym w Kielcach.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy