Zapytaj lekarza

7 4 2 , 9 0 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Senność, brak energii, szybkie bicie serca i wyniki hormonów tarczycy

Przez ostatnie dwa miesiące żle się czuję. Jestem senna,nie mam ochoty na działanie.Ostatnio doszło szybkie bicie serca a nawet tak jakby przeskakiwanie. Lekarz podejrzewał chorą tarczycę. Dzisiaj odebrałm wyniki: TSH III (ELFA) 0,458 norma (0,3 -4,5) FT3 (ELFA) 3,05 norma (2,6 -5,4) FT4 (ELFA) 1,31 norma(0,85-1,55) Anty TPO (ELFA) <0,8 norma (<12). Bardzo proszę o interpretację.
KOBIETA, 44 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

Jan ZajÄc
35 poziom zaufania

Witam. Przyczyna Pani objawów nie leży w chorobie tarczycy - wyniki te świadczą o stanie prawidłowym. Konieczna będzie dalsza diagnostyka np. w kierunku choroby kardiologicznej. Mogą to być m.in. objawy migotania przedsionków. Proszę kontynuować diagnostykę w gabinecie lekarza POZ.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy