Zapytaj lekarza

7 4 0 , 7 6 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Trądzik, lekko nasilone owłosienie na twarzy a badania hormonów

Proszę o pomoc w interpretacji badań, wyniki wydają się w normie przy objawach: trądzik, lekko nasilone owłosienie na twarzy, mało kobiecą sylwetkę, mocno wypadające włosy, miesiączki dość regularne (wahają się między 28 a 35 dni), ale są skąpe i trwają tylko jeden dzień. Czy mimo to należy szukać tu problemów hormonalnych? 16 dc: Testosteron - 2.80(0,22-2,90) DHEA-s 258,4(65-407) Prolaktyna 6,39 ng/ml 3 dc: LH 6.64 (2.4-12.6) FSH 5.01 (3.5-12.5) Estradiol 105 (98-571) Dziękuję i pozdrawiam
KOBIETA, 23 LAT ponad rok temu

Trądzik - jak prawidłowo dbać o skórę?

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy