Witam serdecznie,
Zdecydowanie polecam wołowinę ponieważ jest mięsem chudszym
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Witam,
Trudny wybór bo żaden nie do końca zdrowy, ale mniejszym złem będzie wołowina. Czerwone mięso powinno jednak pojawiać się w diecie kilka razy na na miesiąc a nie codziennie. Kilka razy w tygodniu zdrowiej będzie spożywać indyka, kurczaka, królika czy też ryby.
Zdecydowanie wołowinę , zachęcam też do spożywania cielęciny i ryb.
Witam, proszę zdecydować się na polędwicę wołową, pozdrawiam
Mieso czerwone, czyli zarówno wołowina jak i wieprzowina powinny pojawiac sie w diecie maksymalnie 2 razy w tygodniu. Są to miesa zawierające duże ilości tłuszczu, głównie tłuszczów nasyconych i cholesterolu. Na co dzień najlepiej stosowac mieso drobiowe - indyka lub kurczaka. Jednak z 2 wymienionych mies lepszym wyborem bedzie wołowina.
Witam. Proponuję wybrać wołowinę. Zawiera ona witaminę B6 która w pewnien sposób może usprawnić metabolizm, poza tym potas, magnez oraz białko, które jest ważne w codziennej diecie. Jednak nie należy jej jeść codziennie ponieważ wszystko w nadmiarze szkodzi. W diecie najważniejsze jest jej urozmaicenie we wszystkie składniki. Dlatego polecam również ryby, czy drób. Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jedzenie mięsa przez 13-miesięczne dziecko – odpowiada Mikołaj Cyganok
- Czym się różni drób od wieprzowiny? – odpowiada Mgr Justyna Siwiela
- Gotowanie i lekkostrawna dieta – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy rosół gotowany na wołowinie i wieprzowinie zawiera dużo tłuszczu? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Jakie mięso czerwone wprowadzić do diety 7-miesięcznej córki? – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Możliwość podania mięsa wołowego dla 6-miesięcznego dziecka – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Ile mój organizm potrzebuje kalorii? – odpowiada mgr Anna Sajdakowska (Kacperska)
- Zawartość cukru w diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jaka wędlina do kanapek? – odpowiada Urszula Forenc
- Jedzenie mięsa wieprzowego na diecie – odpowiada Mgr Ewa Trusewicz
artykuły
"Najchudszy wybór". To mięso możesz jeść bez obaw o cholesterol
Chude mięso to nie tylko popularny filet z kurczak
Udo z indyka. Jakie ma wartości odżywcze i czy warto je włączyć do diety?
Udo z indyka często budzi wątpliwości, ponieważ je
Wieprzowina kontra wołowina. Które z tych mięs jest lepsze dla zdrowia?
Mięso czerwone, czyli m.in. wieprzowina i wołowina