Witam serdecznie,
Zdecydowanie polecam wołowinę ponieważ jest mięsem chudszym
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Witam,
Trudny wybór bo żaden nie do końca zdrowy, ale mniejszym złem będzie wołowina. Czerwone mięso powinno jednak pojawiać się w diecie kilka razy na na miesiąc a nie codziennie. Kilka razy w tygodniu zdrowiej będzie spożywać indyka, kurczaka, królika czy też ryby.
Zdecydowanie wołowinę , zachęcam też do spożywania cielęciny i ryb.
Witam, proszę zdecydować się na polędwicę wołową, pozdrawiam
Mieso czerwone, czyli zarówno wołowina jak i wieprzowina powinny pojawiac sie w diecie maksymalnie 2 razy w tygodniu. Są to miesa zawierające duże ilości tłuszczu, głównie tłuszczów nasyconych i cholesterolu. Na co dzień najlepiej stosowac mieso drobiowe - indyka lub kurczaka. Jednak z 2 wymienionych mies lepszym wyborem bedzie wołowina.
Witam. Proponuję wybrać wołowinę. Zawiera ona witaminę B6 która w pewnien sposób może usprawnić metabolizm, poza tym potas, magnez oraz białko, które jest ważne w codziennej diecie. Jednak nie należy jej jeść codziennie ponieważ wszystko w nadmiarze szkodzi. W diecie najważniejsze jest jej urozmaicenie we wszystkie składniki. Dlatego polecam również ryby, czy drób. Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jedzenie mięsa przez 13-miesięczne dziecko – odpowiada Mikołaj Cyganok
- Czy rosół gotowany na wołowinie i wieprzowinie zawiera dużo tłuszczu? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Czym się różni drób od wieprzowiny? – odpowiada Mgr Justyna Siwiela
- Gotowanie i lekkostrawna dieta – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jakie mięso czerwone wprowadzić do diety 7-miesięcznej córki? – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Jedzenie mięsa wieprzowego na diecie – odpowiada Mgr Ewa Trusewicz
- Możliwość podania mięsa wołowego dla 6-miesięcznego dziecka – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Ile mój organizm potrzebuje kalorii? – odpowiada mgr Anna Sajdakowska (Kacperska)
- Jaka wędlina do kanapek? – odpowiada Urszula Forenc
- Zawartość cukru w diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
artykuły
Zatykają żyły i podnoszą cholesterol. Tak prosisz się o miażdżycę
Wysokie stężenie trójglicerydów oraz podwyższony p
Poznaj wskazane i niewskazane produkty przy cukrzycy
Ryba w panierce Rodzaj i ilość spożywanej żywności
Nawyki, które poważnie mogą uszkodzić nerki
Nerki - niezwykły ogran Nerki są niezwykle ważnym