Przypadkowe odkrycie na temat właściwości dzikiej róży
Witam serdecznie,
Zdecydowanie polecam wołowinę ponieważ jest mięsem chudszym
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Witam,
Trudny wybór bo żaden nie do końca zdrowy, ale mniejszym złem będzie wołowina. Czerwone mięso powinno jednak pojawiać się w diecie kilka razy na na miesiąc a nie codziennie. Kilka razy w tygodniu zdrowiej będzie spożywać indyka, kurczaka, królika czy też ryby.
Zdecydowanie wołowinę , zachęcam też do spożywania cielęciny i ryb.
Witam, proszę zdecydować się na polędwicę wołową, pozdrawiam
Mieso czerwone, czyli zarówno wołowina jak i wieprzowina powinny pojawiac sie w diecie maksymalnie 2 razy w tygodniu. Są to miesa zawierające duże ilości tłuszczu, głównie tłuszczów nasyconych i cholesterolu. Na co dzień najlepiej stosowac mieso drobiowe - indyka lub kurczaka. Jednak z 2 wymienionych mies lepszym wyborem bedzie wołowina.
Witam. Proponuję wybrać wołowinę. Zawiera ona witaminę B6 która w pewnien sposób może usprawnić metabolizm, poza tym potas, magnez oraz białko, które jest ważne w codziennej diecie. Jednak nie należy jej jeść codziennie ponieważ wszystko w nadmiarze szkodzi. W diecie najważniejsze jest jej urozmaicenie we wszystkie składniki. Dlatego polecam również ryby, czy drób. Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jedzenie mięsa przez 13-miesięczne dziecko – odpowiada Mikołaj Cyganok
- Czym się różni drób od wieprzowiny? – odpowiada Mgr Justyna Siwiela
- Czy rosół gotowany na wołowinie i wieprzowinie zawiera dużo tłuszczu? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Jakie mięso czerwone wprowadzić do diety 7-miesięcznej córki? – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Gotowanie i lekkostrawna dieta – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Możliwość podania mięsa wołowego dla 6-miesięcznego dziecka – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Jaka wędlina do kanapek? – odpowiada Urszula Forenc
- Zawartość cukru w diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jedzenie mięsa wieprzowego na diecie – odpowiada Mgr Ewa Trusewicz
- Jak podnieść poziom białka w organizmie? – odpowiada Mgr inż. Barbara Dąbek
artykuły
Odwrót od mięsa. Już nie lubimy karkówki i schabowego? (WIDEO)
Jedzenie mięsa ma zarówno zwolenników, jak i prz
Dieta roczniaka to poważna sprawa - co podawać dziecku, które skończyło roczek?
Twoje roczne dziecko zna już smak większości warzy
Nawyki, które poważnie mogą uszkodzić nerki
Nerki - niezwykły ogran Nerki są niezwykle ważnym