Przypadkowe odkrycie na temat właściwości dzikiej róży

Witam,

Trudny wybór bo żaden nie do końca zdrowy, ale mniejszym złem będzie wołowina. Czerwone mięso powinno jednak pojawiać się w diecie kilka razy na na miesiąc a nie codziennie. Kilka razy w tygodniu zdrowiej będzie spożywać indyka, kurczaka, królika czy też ryby.

0

Mieso czerwone, czyli zarówno wołowina jak i wieprzowina powinny pojawiac sie w diecie maksymalnie 2 razy w tygodniu. Są to miesa zawierające duże ilości tłuszczu, głównie tłuszczów nasyconych i cholesterolu. Na co dzień najlepiej stosowac mieso drobiowe - indyka lub kurczaka. Jednak z 2 wymienionych mies lepszym wyborem bedzie wołowina.

0

Witam. Proponuję wybrać wołowinę. Zawiera ona witaminę B6 która w pewnien sposób może usprawnić metabolizm, poza tym potas, magnez oraz białko, które jest ważne w codziennej diecie. Jednak nie należy jej jeść codziennie ponieważ wszystko w nadmiarze szkodzi. W diecie najważniejsze jest jej urozmaicenie we wszystkie składniki. Dlatego polecam również ryby, czy drób. Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty