Zapytaj lekarza

7 4 2 , 2 6 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wynik badania hormonów u 21-latki

Witam Mam dziwne wyniki badań TSH (ICD-9:L69) 1,440 FT4(ICD-9:069) 1,26 FSH (ICD-9:L65) f.pęcherzykowa 3.5-12,5 f. owulacyjna 4,7-21-5 po przekwitaniu 25,8-134,8 LH (ICD-9:L67) f.pechrzykowa 2,4-12,6 f.owulacyjna 14-95,6 f. lutralna 1,0- 11,4 po przekwitaniu 7,7-58,5 ESTADIOL (ICD-9:K99) 67,72 F.pecherzykowa 12,5-166 f.owulacyjna 85,8-498 f. luealna 43,8-211 po przekwitaniu 5,0- 54,7 CIAZA I TRYMESTR 215-4300 PROLAKTYNA(ICD-9:N59) 336,70 NIEPOKOJI MNIE TA CIAZA....czy jestem ?
KOBIETA, 21 LAT ponad rok temu

Jak wykonać test ciążowy?

Lek. Paweł Baljon
77 poziom zaufania

Witam serdecznie. Te wszystkie fazy to tylko zakresy norm. Nie podała Pani konkretnego wyniku dla FSH i lh. TSH oraz fT4 są w normie. Niepokojąco wysoka jest wartość prolaktyny o ile wynik podany był ng/ml. Proszę jeszcze raz napisać posta.

lekarz w Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym w Kielcach.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy