Zapytaj lekarza

7 4 0 , 2 2 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badań krwi i pomoc w ich interpretacji

Witam, Chciałabym napisać swoje wyniki i dowiedzieć czy się brakuje mi jakiś witam bądź czegokolwiek innego. Pozdrawiam WBC 5.9 (3,8-10,08) NEUT 2,6 NEUT % 44,4 (40,0-70,0) LYMPH 2,9 LYMPH % 49,2 (20-45) MIX 0,4 MIX % 6,4 (0.0-12.0) HGB 12.9 (11.2.15.4) HCT 37,8 (36-46) RBC 4,2 (3,5-6) MCV 89,6 (78-102) MCH 30,6 (26-34) MCHC 34,1 (32,2-36,8) RDW-CV 13,4 (11-14) PLT 142.0 (140-450) PDW 15,1 (9-13) MPV 12,4 (9-13) p-LCR 43,9 (13-43)
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Badania krwi - AIAT

AIAT to inaczej aminotransferaza alaninowa. Jest to enzym wątrobowy, który bierze udział w przemianach białek. Czego dotyczy badanie? Jakie są prawidłowe wyniki ? Dowiedz się, oglądając film.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy