Wyniki badań krwi u 24-latki

Prosze o interpretację Wyników: TSH 4.430 (0.270-4.200) FT3 6.39 (3.1 - 6.8) FT4 21.1 (12.0 - 22.0) Anty TPO 12 (<34) Anty TG <10 (<115) Cholesterol całkowity 163 mg/dl (<190) Cholesterol LDL 81 mg/dl (Wartości oczekiwane <70 - choroba wieńcowa, miażdżyca innych tętnic , stan po udarze mózgu, cukrzyca z powikłaniami narzadowymi, przewlekła choroba nerek <100 bardzo znacznie nasilony pojedynczy czynnik ryzyka, cukrzyca bez powikłań narzadowych, 3 stadium przewlekłej choroby nerek <115 mniejsze ryzyko sercowo naczyniowe Cholesterol HDL 61 mg/dl (>=45) Trójglicerydy 107 mg/dl (<=150) Glukoza na czczo 81 mg/dl (70-99) OB krew EDYTA 12 mm/h (2-12) Morfologia: za niski poziom % neutrocytów 47.6 % (50-70) za wysoki hematokryt 45.7% (38-45)
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Badania krwi - hemoglobina

Hemoglobina jest podstawowym składnikiem krwinek czerwonych. Jest nie tylko barwnikiem nadający krwi czerwony kolor, ale pełni również ważną funkcją ? transportuje tlen do tkanek. Lekarz Łukasz Kowalski objaśnia szczegóły dotyczące badania hemoglobiny.

74 poziom zaufania

wyniki prawidłowe

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy