Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Szanowna Pani objawy sugerują zakażenie najprawdopodobniej bakteryjne, nie alergię. Proszę udać się do lekarza rodzinnego
Witam.
Proponuję zgłosić się na wizytę do lekarza okulisty.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Ból gałki ocznej u 21-latki – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Jak leczyć zapadanie gałki ocznej? – odpowiada Lek. Rafał Jędrzejczyk
- Jaka może być przyczyna zapadnięcia się gałki ocznej? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Jak postąpić w przypadku nakłucia gałki ocznej? – odpowiada Lek. Rafał Jędrzejczyk
- Czy to może być objaw jakiejś alergii? – odpowiada Lek. Karolina Meszek
- Dyskomfort gałki ocznej po zabiegu stylizacji rzęs – odpowiada Lek. Rafał Jędrzejczyk
- Wysunięte gałki oczne – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Ból i zaczerwienienie gałki ocznej – odpowiada Lek. Rafał Jędrzejczyk
- Bolą mnie obydwie gałki oczne. Co się dzieje z moimi oczami? – odpowiada Lek. Marta Szymańska
- Sposoby na zwalczenie ropy ocznej – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Zapalenie spojówek u dzieci - objawy, przyczyny, leczenie
Zapalenie spojówek u dzieci jest to dolegliwość, k
Obrzęk powieki - przyczyny, objawy, domowe sposoby
Obrzęk powieki może pojawić się w wyniku urazu, ob
Zapalenie spojówek a alergia - jak rozróżnić? Porady eksperta
Swędzące, zaczerwienione i łzawiące oczy - kiedy ś