Złe samopoczucie bez mięsa w diecie

Dzień dobry, mam pytanie natury żywieniowej. Chętnie zrezygnowałabym z jedzenia mięsa z przyczyn światopoglądowych i smakowych. Niestety mój organizm wytrzymuje maksymalnie 3 dni bez białka zwierzęcego, potem tracę siły i tylko leżę. Włączenie cieciorki i fasoli oraz zwiększenie ilości nabiału nie pomaga. Cierpię na chorobę Hashimoto. Czy możliwe jest, żeby organizm tak źle funkcjonował bez mięsa? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
KOBIETA, 28 LAT ponad rok temu
Dietetyka
39 poziom zaufania

Szanowna Pani,

niestety w chorobie Hashimoto niezalecane jest zupełne odstawienie mięsa.
Dodatkowo należy odstawić tłuste mięsa oraz mięso kurczaka - najlepsze będą: chuda wołowina, indyk, królik oraz ryby (dzikie! hodowlane mają niekorzystny skład tłuszczów).


Serdecznie pozdrawiam,
Justyna Luty
Dietetyk kliniczny
[url=http://www.justynaluty.pl/]http://www.justynaluty.pl/[/url]

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty