Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam! Polecam przeczytanie artykułów: http://portal.abczdrowie.pl/atopowe-zapalenie-skory, http://portal.abczdrowie.pl/dieta-przy-atopowym-zapaleniu-skory.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy atopowe zapalenie skóry można wyleczyć? – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Jak wyleczyć atopowe zapalenie skóry? – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Jakie leki na atopowe zapalenie skóry u osoby dorosłej? – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Na czym polega Atopowe Zapalenie Skóry? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Jaką dietę stosować przy atopowym zapaleniu skóry? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Atopowe zapalenie skóry powiek – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Atopowe zapalenie skóry i dieta na oczyszczenie organizmu – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Atopowe zapalenie skóry i trądzik różowaty u 27-latki – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Powody powstania wyprysków – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Atopowe zapalenie skóry i nawroty – odpowiada Dr n. med. Maciej Pastuszczak
artykuły
Tak polscy kardiolodzy dbają o serce. Tej rzeczy unikają jak ognia
Nikt lepiej od specjalistów kardiologii nie wie, j
Najczęstsze pytania dotyczące tarczycy. Odpowiadają eksperci WP abcZdrowie
Tarczyca - mały gruczoł, który ma wielkie znaczeni
Koronawirus w Polsce. Personel medyczny jest niedoinformowany
We Włoszech zanotowano lawinowy wzrost zakażeń kor