Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Szanowna Pani,
Najprawdopodobniej pyta Pani o wynik spirometrii. Jednak zawiera on kilka istotnych parametrów.
Jeśli posiada Pani wydruk, proszę podać parametry z kolumny "Akt%Nal." Szczególnie istotne są FEV1, FEV1%VC, VC, FVC, MEF75, MEF50, MEF25
Pozdrawiam serdecznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wyniki spirometrii u 26-letniej kobiety – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Badania stwierdzające astmę – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Co oznacza wynik spirometrii 35-latka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Interpretacja wyników spirometrii u niepalącej kobiety – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wynik spirometrii 24-latka do analizy – odpowiada Lek. Irena Zięba-Małachowska
- Co oznaczają wyniki spirometrii? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co oznacza wynik spirometrii 45-latki? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Na co wskazuje mój wynik spirometrii? – odpowiada Lek. Jacek Miśkiewicz
- Prośba o analizę wyników spirometrii u osoby z podejrzeniem astmy i alergii – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co oznacza wynik spirometrii u 28-latka? – odpowiada Lek. Bartłomiej Grochot