Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
prosze koniecznie udac się do lekarza dermatologa, po badaniu bedzie mozna okreslic odpowiednie dalsze postępowanie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czarne robaczki chowające się pod skórę u dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Łojotokowe zapalenie skóry a badania diagnostyczne – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- W jaki sposób może dojść do zakażenia bakteriami enterobacter cloacae, klebsiella oxytoca i enterococcus faecalis? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Niegojące rany na skórze – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Łuszczenie naskórka na podeszwie stóp i dłoni – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wyschnięta skóra i podskórne krostki wypełnione płynem – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wysypka i alergia a świerzb – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Uczucie grudek z mąki na ciele – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Łuszcząca i swędząca skóra na nosie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jakie są przyczyny przewlekłej pokrzywki? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Choroby zakaźne skóry
Choroby zakaźne skóry to choroby najczęściej uważa
Wszy łonowe - skąd się biorą, objawy zarażenia, leczenie wszawicy łonowej
Wszy łonowe to pasożyty, bytujące na owłosionej sk
Krostki na nogach - przyczyny, domowe sposoby i leczenie
Krostki na nogach mogą być objawem alergii czy zap