Zapytaj lekarza

7 4 2 , 8 1 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Interpretacja wyniku badania kontrolnego krwi 32-latki

Prośba o komentarz do badania kontrolnego krwi u 32-latki Witam, Bardzo proszę o komentarz, badanie kontrolne Leukocyty 6,6 (4-10), Erytrocyty 4,3 (4,3-5,7), Hemoglobina 13,6 (11-15,2), Hematokryt 39 (32-44,5), MCV 92 (82-96) MCH 32 (28-33), MCHC 35 (32,6-35,8), Płytki krwi 227 (140-440), RDW 12,2 (11,5-14,5),MPV 11,0 (9-13) Neutrofile 3,6 (2,5-7)Limfocyty 2,2 (1,3-4), Monocyty 0,55 (0,2-1), Eozynofile 0,17 (0,1-0,50)Bazofile 0,0 (0,0-0,2), monocyty8,3,bazofile 0,3, dziękuję
KOBIETA, 33 LAT ponad rok temu

Badania krwi - leukocyty

Leukocyty to krwinki białe ? są bezbarwne i jest ich znacznie mniej niż krwinek czerwonych w naszym organizmie. Jednak są bardzo ważne dla naszego zdrowia, ponieważ pełnią funkcję głównie odpornościowe. Więcej szczegółów na temat krwinek białych wyjawia nam lek. Łukasz Kowalski.

Wyniki są w normie.

Specjalista chorób wewnętrznych i diabetolog. Pracuje w Centrum Badań Klinicznych PI-House w Gdańsku i Spółdzielni Lekarskiej w Gdyni.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy