Zapytaj lekarza

7 4 0 , 0 7 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak interpretować wyniki badań hormonów i czy są powody do niepokoju?

Witam mam 32 lata mój wynik DHEA-S to 200,40 ug/dl Testosteron 12,15 ng/dl, SHBG 82,64 nmol/l androstendion 1,14 ng/ml są to wyniki z 13.06.2016r. Kolejne badania z 22.02.2017 r DHEA-S to 200,80 ug/dl Testosteron 34,41 ng/dl, androstendion 1,46 ng/ml. Normy z laboratorium to DHEA-s dla kobiety 25-34 lata to 98,8 -340 testosteron 8,40-48,10 androstendion 0,30-3,30 SHBG 32,40-128 Czy moje wyniki są prawidłowe? Czy są zawyżone ?
KOBIETA, 32 LAT ponad rok temu

Naturalne metody unikania ciąży

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy