Zapytaj lekarza

7 3 6 , 7 2 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Morfologia wraz z normami u 19-latki

proszę o pomoc wporownaniu wynikow krwi Miesiac temu- WBC-8,21[4,5-13] RBC-5,26[4-5,3] HGB-11,6[11-15] MCV-69,4[79-95] MCHC-31,8[32-35] MCH-22,1[24-32] RDW-SD-34,5[36-50] RDW-CV-13,9[11,5-14] PLYTKI KRWI-394[160-400] PCT-0,43%[0,17-0,35] IG IG%-0,00 [0,01-0,04] WYNIK DZIS: WBC-8,97[4-10] RBC- 5,37[4-5,2] HGB-11,8[11,2-15] MCV-69,3[79-95] MCH-22[26-32] MCHC-31,7[32-35] RDW-CV-16,2[11,7-14] PLYTKI-369[DO 400] PCT-0,42[0,17-0,35] skad takie roznice?rok temu plytki mialam 272.
KOBIETA, 19 LAT ponad rok temu

Odkryto nowe grupy krwi

Ciało człowieka cały czas zaskakuje. Dwie nowe grupy krwi, pokazują jak niewiele jeszcze wiemy na temat naszego organizmu. O tym, co nowe odkrycie niesie za sobą opowiadają dr Michał Sutkowski, lekarz rodzinny oraz Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk.

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Konieczne jest badanie lekarskie aby moc coś więcej powiedzieć. Proponuje udac sie do lekarza rodzinnego. A jakie sa dolegliwości ?

0

Witam. Różnice w badaniach tak naprawdę nie są duże. Podniesiony poziom płytek jest związany z anemią z niedoboru żelaza, która widać w obu badaniach. Konieczna konsultacja internistyczna i ginekologiczna - najczęstszą przyczyną anemii w pani wieku są obfite miesiączki. Ale konieczny wywiad lekarski i badanie a być może dodatkowe badania laboaratoryjne. Pozdrawiam.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy