Zapytaj lekarza

7 4 2 , 9 8 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Na co mogą wskazywać moje badania hormonalne?

witam, proszę o interpretację badań hormonalnych, dla kobiety 31 lat, cykl 31 dni: 2 dzień cyklu FSH 4,93 mlU/ml (norma 3,5-12,5) LH 5,81 mlU/ml (norma 2,4-12,6) Estradiol <5 pg/ml (norma 12,5-166) Prolaktyna 14,7 ng/ml (norma 4,79-23,30) Adrostendion 2,34 ng/ml (norma 0,3-3,30) Testosteron 19,32 ng/dl (norma 6-82,00) 27 dzień cyklu FSH 2,02 mlU/ml (norma 1,7-7,7) LH 7,79 mlU/ml (norma 1,0-11,4) Estradiol 238,6 pg/ml (norma 43,8-211) Progesteron 15,81 ng/ml (norma 1,83-23,9) Martwi mnie badanie estradiolu wg lekarza w badaniu w 2 dniu cyklu doszło do pomyłki w laboratorium czy to możliwe? W pierwszym badaniu stanowczo za niski, w drugim wyższe niż przewiduje norma.
KOBIETA, 31 LAT ponad rok temu

Krioprezerwacja płodności

Lek. Michał Lenard
80 poziom zaufania

Pomyłka, lub błąd w laboratorium są prawdopodobne, konieczne będzie powtórzenie badania według zaleceń swojego lekarza. Pozdrawiam!

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy