Zapytaj lekarza

7 4 2 , 7 0 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Prośba o komentarz do wyników badania poziomu glukozy i cholesterolu

witam robilama badania i chcialabym dowiedziec sie o moj wynik glukoza 69mg/dl zakres refekcyjny to 60-99 cholesterol calkowity 170-70mg/dl zakres refe... to 120-200 HDL(ICD9:KO1) 63,40 mg/dl >65 LDL (ICD9:KO3) 97 mg/dl optimum <100 powyzej optimum 100-129 podwyzszony 130-159 wysoki 159-189 bardzo wysoki >=190 TRIGLICERYDY (ICD9:049) 52,9 mg/dl 35,0-150,0 SERDECZNIE DZIĘKUJE POZDRAWIAM
KOBIETA, 26 LAT ponad rok temu

Badanie cholesterolu

Badanie cholesterolu pozwala ustalić stopień ryzyka chorób układu sercowo ? naczyniowego. Dr Piotr Gryglas, kardiolog, informuje, jakie działania należy podjąć, aby podczas poddawania się temu badaniu, uzyskany wynik był rzeczywisty.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy