Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam! Opisane objawy wydają się mieć podłoże alergiczne. Jak najbardziej może być to wynik nowego kremu. Sugeruję zrezygnować z kremu oraz udać się do lekarza POZ, który wdroży właściwe leczenie.
Opisane przez Pania objawy moga byc pokrzywka. Najlepiej udac sie do lekarza pierwszego kontaktu. Pomoze opanowac doelgliwosci.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak leczyć swędzące krostki na dłoniach? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Jak leczyć swędzące krostki na palcach u dłoni? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wysypka na ciele podobna do ugryzienia komara – odpowiada Lek. Bianka Małczuk
- Pokrzywka po ukąszeniu komara – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Swędząca pokrzywka i bąble – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Swędzące bąble na dłoniach - co to może być? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Swędzące bąble na całym ciele – odpowiada Dr n. med. Grażyna Wolnik-Trzeciak
- Swędzące krostki przypominające ugryzienie komara – odpowiada Lek. Bianka Małczuk
- Alergia na roztocza przy astmie – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Mała alergia na roztocza a ciągłe zapalenie zatok – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska