Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam,
zmiany mogą być alergiczne - dermatolog na pewno zróżnicuje i zastosuje odpowiednie postepowanie.
Pozdrawiam!
Dzień dobry :). Proszę umówić się na konsultację do lekarza dermatologa. Lekarz podczas konsultacji obejrzy zmiany, zbada je . Jeśli będzie potrzeba zleci wykonanie dodatkowych badań. I będzie mógł postawić diagnozę oraz wdrożyć odpowiednie leczenie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Swędzące krostki z płynem na skórze – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Co mogą oznaczać drobne krostki na rękach? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Wyskakiwanie małych i swędzących krostek – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Swędzenie skóry i czerwone plamki – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Swędzenie skóry i krostki wypełnione płynem – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co oznaczają krostki z wodnistym płynem w środku? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Świerzb w przebiegu astmy u 20-latki – odpowiada Dr n. med. Aleksandra Siedlewicz
- Swędzące grudki - co to? – odpowiada Lek. Magdalena Szymańska
- Czy swędzące krostki na brodzie to opryszczka? – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Czerwone krostki na klatce piersiowej – odpowiada Dr n. med. Maciej Pastuszczak
artykuły
Czerwone plamy na nogach - najczęstsze przyczyny
Czerwone plamy na nogach nie tylko nieestetycznie
Świąd skóry - przyczyny, rozpoznanie
Istnieje wiele powodów swędzenia skóry. Może być o
Choroby skóry - trądzik, AZS, łupież, łuszczyca, alergia kontaktowa
Choroby skóry mogą być różnorodne. Krostki, zaczer