Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Być może związane jest z alergią ,lub z zaburzeniami cyklu hormonalnego . Należało by udać na konsultację do ginekologa i alergologa i wyjaśnić przyczynę.
Pozdrawiam Iwona Stajkowska
Proszę zgłosić się do alergologa i dermatologa.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czerwone plamy na nogach podczas aktywności fizycznej – odpowiada Lek. Iwona Stajkowska
- Łuszczące się krosty z płynem – odpowiada Mgr Iwona Jakubiak
- Czerwone krostki na penisie i jądrach, które swędzą – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Co mogą znaczyć takie pryszcze na ramionach i dekolcie? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Swędzące różowe krostki na ciele – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Czerwone, swędzące krostki na ciele – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Pęcherzyki i krostki na żołędzi penisa u 22-latka – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Czerwone krostki na klatce piersiowej – odpowiada Dr n. med. Maciej Pastuszczak
- Swędzące krostki pomiędzy nosem i ustami – odpowiada Lek. Bożena Mamcarz
- Czerwone krostki na powiekach – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz