Zapytaj lekarza

7 4 2 , 1 6 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wynik morfologii krwi 23-latki do analizy

Proszę o interpretację wyników, WBC 7,6/4,0-10,0; RBC! 5,24/4,0-5,0; HGB 13,1;HCT39,5/36-46; MCV! 75,4/81,0-99;MCH! 25,0/27-33; MCHC 33,2/32-37; RDW! 17,2/11,5-14,5 PŁYTKI NORMA,NEU%51,9/45-70; NEU3,9/2,5-6,5, LYMPH%36,2/20-45; LYMPH 2,74/1-3,50 MON%11,0/3-12,0; MON! 0,83/0,19-0,78 EOS%! 0,7/1,0-5,0 EOS ! 0,05/0,10-0,50 BASO% 0,1/0,0-1,0; BASO ! 0,010/0,020-0,100 Wynikiem czego mogą być takie wyniki? Trochę się martwię. Dodam,że chyba jeszcze nigdy nie miałam wszystkiego w normie.Mam 23 lata
KOBIETA, 23 LAT ponad rok temu

Badania krwi - hematokryt

Oznaczanie hematokrytów to badanie objętości osocza do objętości komórkowych głownie krwinek czerwonych (erytrocytów). Jednym z objawów wzrostu HCT jest nadkrwistość . Więcej o HCT opowie lekarz Łukasz Kowalski.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy