Zapytaj lekarza

7 4 3 , 0 2 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Zapalenie przełyku a antybiotyk

Witam Miałem robina gastroskopie mam przewlekle zapalenie przełyku poj nadzerke mniejsza niż 5mm i hp, bralem antybiotyki i zayzwam dalej lek helides, i mam takie pytanie czy te przewlekle zapalenie pzełyku jest groźne? i jaka diete mam stosować. Dziwne wydaje mi się to ze 1 tabletka wszystko wylecze. proszę o odp
MĘŻCZYZNA, 20 LAT ponad rok temu

Zalety gastroskopii

Gastroskopia to badanie, które pomaga wykryć schorzenia układu pokarmowego. Obejrzyj film i dowiedz się, jakie są zalety tego badania. Na ten temat wypowiada się lek. Marcin Radkowski.

Prawdopodobnie choruje Pan na chorobę refluksową przełyku, w przebiegu której występuje zapalenie przełyku. Jedna tabletka wystarczy, ale choroba refluksowa jest chorobą przewlekłą, to znaczy taką w której leki trzeba przyjmować na stałe. Pwinien Pan być pod kontrolą gastroenterologa.

Specjalista w dziedzinie chirurgii ogólnej oraz gastroenterologii.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy