Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę szczegółowo omówić tę sprawę z przyszłymi operatorami!!! zż
Szanowna Pani - nie podaje Panini jakie leki zażywa córeczka - stąd brak możliwości oceny. najlepiej przedstawić problem lekarzowi operującemu.Dr n. medycznych Wojciech Kawiorski, specjalista chirurg,gastrolog, Kraków
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wynik APTT a usuwanie migdałów – odpowiada Lek. Zbigniew Żurawski
- Krwiste wymioty po usunięciu mikrogruczolaka przysadki przez zatokę klinową – odpowiada Lek. Zbigniew Żurawski
- Czy przy manometrii stosuje się znieczulenie? – odpowiada Lek. Zbigniew Żurawski
- Podwyższona hemoglobina i niedobór żelaza a histerektomia – odpowiada Lek. Zbigniew Żurawski
- Po ilu miesiącach po operacji mikrogruczolaka przysadki hormonu wrócą do normy? – odpowiada Lek. Zbigniew Żurawski
- Zgrubienie po operacji wycięcia endometrium – odpowiada Lek. Zbigniew Żurawski
- Czy astma oskrzelowa jest przeciwwskazaniem do lotu w tunelu aerodynamicznym? – odpowiada Lek. Michał Lenard
- Usunięcie brodawczaków powiek – odpowiada Lek. Zbigniew Żurawski
- Czy zabieg usunięcia migdałów lepiej przeprowadzić w znieczuleniu miejscowym? – odpowiada Lek. Zbigniew Żurawski
- Wymrożenie brodawki na dłoni – odpowiada Lek. Zbigniew Żurawski