Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam.
Bez oceny zmian trudno doradzić sposób postępowania, proszę udać się do dermatologa, który wdroży odpowiednie postępowanie.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co oznaczają zmiany skórne w nogach? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czerwone plamy na skórze przypominające podrapanie – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Noszona bielizna a zmiany skórne – odpowiada Lek. Robert Jan Chmielewski
- Zmiany skórne w okolicy penisa – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Czym są krosty na szyi? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Zmiany skórne na nosie u 64-latka – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Twardzina skórna i liszaj twardzinowy – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Świerzb a czerwone zmiany i krostki na skórze całego ciała – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Zmiany skórne za uszami od trzech lat – odpowiada lek. Magdalena Reszczyńska
- Suche zmiany skórne na twarzy w okolicach policzków – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Krostki na nogach - przyczyny, domowe sposoby i leczenie
Krostki na nogach mogą być objawem alergii czy zap
Jej twarz pokryła się bolesne strupy. Zlekceważyła poważną chorobę
Choroby skóry nie należą do najprzyjemniejszych, b
Koronawirus. Pokrzywka po COVID-19 zmieniła życie 21-latki w piekło. "Widok mojej skóry przygnębia"
Monika przeszła zakażenie koronawirusem łagodnie.