Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Lek. Izabela Ławnicka
98 poziom zaufania

Witam! Niestety zamieszczony opis jest dość lakoniczny. Nie napisała Pani tego co jest najważniejsze, tj. czy ma Pani jakiekolwiek objawy alergii na zwierzę. Jeśli nie, nie ma powodów do oddania kota. Jeśli tak, zdecydowanie warto to rozważyć.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty