Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
W każdej ulotce leków sterydowych jest napisane JAK WÓŁ, ŻE SĄ ONE PRZECIWWSKAZANE W CHOROBACH BAKTERYJNYCH,WIRUSOWYCH I GRZYBICZYCH a więc w 99% naszych codziennych chorób. Są to leki wyłącznie zarezerwowane dla schorzeń na podłożu alergicznym, które to choroby należy udokumentować na podstawie wyników testów alergicznych z krwi tak wziewnych jak i pokarmowych. Wpadła Pani w sidła Polskiej paranoi sterydoterapii! Proszę wyrzucić natychmiast te wszystkie leki i więcej nie chodzić do dotychczasowych dochtorów. Bez leków Pani za kilka dni wyzdrowieje
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak długo stosować te sterydy? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Spływająca wydzielina do gardła, częste kichanie oraz swędzenie gardła i nosa – odpowiada Lek. Dawid Matyniak
- Jak wyleczyć ciągle zatkany nos u osoby po wycięciu polipów? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy to jest powodem infekcji zatok? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Wydzielina w gardle, świąd gardła i nosa i częste kichanie – odpowiada Lek. Dawid Matyniak
- Ropa wypływająca z nosa – odpowiada Lek. Dawid Matyniak
- Jak leczyć kaszel i wydzielinę z dróg oddechowych? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy skrzywienie przegrody nosowej jest powodem zapalenia zatok? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Całoroczny katar, kaszel i zbieranie wydzieliny u 5-latki – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Problem z uporczywym kaszlem i wydzieliną zalegającą w gardle – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska