Czy mam alergię na te produkty?

Witam, miałam robione teksty z krwi na panel pokarmowy i wyniki wskazują na brak reakcji alergicznej,jednak po zjedzeniu orzechów laskowych, włoskich, ziemnych i migdałów występuje reakcja alergiczna w postaci swędzących bąbli i drętwienie ust. Po odstawieniu tych wszystkich produktów brak jakiejkolwiek reakcji alergicznej.   Orzech ziemny 0,35. kU/1 orzech włoski 0,35 kU/1 Orzech laskowy 0,35 kU/1 Migdaly 0,35 kU/1
KOBIETA, 25 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Niestety tzw. "testy alergiczne" często dają wyniki fałszywie ujemne. Na własnej skórze odczuwa Pani, które produkty wywołują niepożądane efekty. Należy wykluczyć je z jadłospisu.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty