Jak leczyć nadprodukcję śluzu w gardle?

Od 4 lat borykam się z nadprodukcję śluzu w gardle.Odwiedziłam wielu specjalistów. TK zatok czyste.Tez śluz rozpulchnia się "rośnie" czasami nawet po wypiciu wody.Jest czysty jak białko jaja. Dolegliwość jest dniem i nocą.W gastroskopii - refluksu nie mam. Wymazy czyste, badanie plwociny nic nie wnosi. Żadnych zmian chorobowych na śluzówce nie widać.Alergii brak.Myślę o promienicy- może gdzieś w płucach? Do jakiego specjalisty się udać.Krystyna
KOBIETA, 59 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty