Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę udać się do lekarza rodzinnego. Po badaniu lekarskim będzie możliwość określenia konieczności wykonania dodatkowych badań/ ewentualnych dodatkowych bardziej specjalistycznych konsultacji.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Opuchlizna ust, z których sączy się osocze – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Ból i zaczerwienienie ust – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Zaczerwienienie przy stopie cukrzycowej – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Silne bóle brzucha prowadzące do omdleń – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Zimne dłonie i stopy, napady duszności i kołatanie serca – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Powiększone węzły chłonne na szyi i w pachwinie – odpowiada Milena Lubowicz
- Spadek wagi, anemia, bóle stawów u 48-latki – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Ból prawego obojczyka i szyi – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Płyn z krwią z odbytu a czopki – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Zaczerwienienie wokół ust podczas choroby – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
artykuły
Lekarz rodzinny wybierze specjalistę?
Chcesz się leczyć u wybranego specjalisty? Prawdop
Diagnostyka bezsenności - badanie podmiotowe, przedmiotowe, laboratoryjne, pracowniane bezseności
Bezsenność należy leczyć, ważne jest zatem poznani
Dilo - karta diagnostyki i leczenia onkologicznego, co warto wiedzieć?
Dilo, nazywana również zieloną kartą, to potoczna