Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Spokojnie, nie udusisz się. Idź do gastrologa. Może to refluks żołądkowo przełykowy lub przepuklina przełyku?
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Problemy z przełykaniem i bolesność gardła – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Wydzielina spływająca po gardle a alergie – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Wysuszone gardło i przełyk od trzech tygodni – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Spływająca wydzielina w gardle – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Bóle języka, biały nalot na nim, problemy z przełykaniem – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Problemy z chrząkaniem i bólem gardła – odpowiada dr n. med. Marcin Frączek
- Ciągle spływająca wydzielina z gardła – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Spływanie kataru do gardła od co najmniej sześciu lat – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Spływanie wydzieliny po ścianie gardła a możliwe działania – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Przezroczysta wydzielina spływająca po tylnej ścianie gardła – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
artykuły
Refluks żołądkowo-przełykowy - czym jest choroba refluksowa, rodzaje, przyczyny, objawy, jak leczyć
Refluks żołądkowo-przełykowy, określany również mi
Przepuklina przeponowa - przyczyny, objawy i leczenie
Przepuklina przeponowa to nieprawidłowość będąca s
Ciche sygnały, które mogą świadczyć o refluksie żołądkowo-przełykowym
Refluks żołądkowo-przełykowy to poważna choroba, k