Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Parę dni to nie choroba, spokojnie nie szalej.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Alergia na pyłki a dostępne preparaty lecznicze – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Co może oznaczać ucisk okolicy nosa? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Alergia i boleści nosa – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Co robić z tym zatkaniem nosa? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co znaczy narośl na górnej części dziurki od nosa? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Uczucie drętwienia w potylicy a ucisk na nerw – odpowiada Dr n. med. Maria Magdalena Wysocka-Bąkowska
- Kichanie a podrażnienie błony śluzowej nosa – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Alergia a obecność polipów nosa – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Przewlekle zatkany nos a alergia – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- O czym może świadczyć ucisk górnej części nosa po operacji przegrody nosowej? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
artykuły
Testy alergiczne (testy antyalergiczne) - testy alergologiczne z krwi, testy na alergie pokarmowe, testy skórne, testy śródskórne, testy prowokacyjne, testy płatkowe
Testy alergiczne powinny wykonać osoby, które dośw
Jak udrożnić nos?
Na zatkany nos poleca się przede wszystkim chustec
Alergia dróg oddechowych - objawy i leczenie
Alergia dróg oddechowych jest bardzo uciążliwa dla